Træemballage, europaller og plastpaller til mit gør-det-selv projekt

Det har i lang tid været fedt at gøre brug af plastpaller » jyskpalleimport.dk/page_control.asp?page_nbr=42&menu_nbr=28,, træemballage » jyskpalleimport.dk/page_control.asp?page_nbr=31, eller europaller » jyskpalleimport.dk/page_control.asp?page_nbr=39&menu_nbr=25, til møbler og lignende. Endvidere overvejer jeg, hvorvidt jeg på samme måde kan skabe nogle stole i baghaven eller måske højbede ud af europaller, plastpaller eller træemballage. Jeg har for nyligt fået et bålfad i 40 års gave, og vi skal jo sidde på noget, så snart mine veninder og jeg skal lune popcorn og varme os ved bålets flammer. Jeg synes også, det er sjovt at bygge noget på egen hånd.

Mener I ik, at det kunne være fint at indrette nogle flotte højbede og stole, som man har lavet totalt på egen hånd? Efter en smule googling omkring køkkenbede skabt af europaller og træemballage har jeg konkluderet, at nogle eksperter foreslår plastpaller i stedet. Denne anbefaling skriver de fordi europaller og den slags træemballage kan være trykimprægneret med patogene ting, som at der i nærheden af højbedets spinat, kartofler og løg. Men anvender man plastpaller i stedet er der ikke den risiko.

Spiseborde eller afsætningsborde af træemballage og europaller er nok ikk helt så ufarligt. Til det vil man anvende plastpaller i stedet, så man kan lægge en honningmad uden at den tager skade. Europaller og træemballage kan uden problemer bruges til stole og den slags, som ikke rigtig kan kontaminere grøntsager og krydderurter. Jeg burde som jeg har opfattet det godt kunne skabe møbler til at sidde på ud af europaller og træemballage om det er imprægneret eller ej.